Víctor Soler

Bienvenido a mi web

Víctor Soler - Bienvenido a mi web

9 d’octubre a Gandia

9 d'octubre a GandiaEl 9 d’octubre de l’any 1238 el rei Jaume I va fer la seua entrada a València. No fou fins a 1305 que va concloure la conquista i formació de l’antic Regne de València, però esta primera data va ser triada com la més representativa a l’hora de commemorar l’origen i formació del nostre poble i de la nostra identitat com a valencians. 776 anys després, i per quart any consecutiu, la celebració del 9 d’octubre arriba a Gandia amb tot l’esplendor que mereix.

No sabem si fou per culpa del recel, l’antipatia o el més absolut complex d’inferioritat, però va haver un temps en el que la festivitat del 9 d’octubre passava per la nostra ciutat amb molta més pena que glòria. Com si d’una festa aliena a Gandia es tractara, els nostres veïns i veïnes trobaven a faltar una agenda d’actes i un suport institucional semblant al que es desenvolupa amb normalitat a la resta de pobles de la Comunitat Valenciana.

Gandia, ciutat oberta, integradora i hospitalària per natura, fou el millor i més vergonyós exemple de desafecció, antipatia i recel cap als signes i la identitat pròpia dels valencians. Una situació que, amb l’ajuda dels gandians i gandianes, hem aconseguit revertir, dotant de contingut, sentit i dignitat a la celebració del 9 d’octubre.

Hui, allunyats dels complexos del passat, celebrem el Dia de la Comunitat Valenciana amb la solemnitat que requereix; i ho fem en un moment decisiu per al futur de la nostra identitat com a poble.

Les històriques relacions de concòrdia i enteniment que han caracteritzat als governs valencià i català han patit un brusc gir amb la deriva cap a l’independentisme més radical que ha posat en marxa el govern català. Actituds com dirigir-se a la Comunitat Valenciana amb denominacions que no són l’oficial i acceptada pel poble valencià, o incloure-la en països imaginaris que no es corresponen amb la realitat, suposen trencar el respecte merescut entre pobles veïns.

Amb tot, hi ha qui es troba còmode amb estes actituds; curiosament són els mateixos que any rere any fan gal·la del seu rebuig als signes d’identitat propis de tots els valencians.

La negació del terme Comunitat Valenciana, el menyspreu cap a la nostra Reial Senyera o el repudiament cap als versos que composen el nostre Himne Regional són actituds que des del Partit Popular de Gandia ni entenem ni tolerem, i que, per suposat, ni entén ni tolera la societat gandiana. Tampoc entenem que els partits de l’oposició a la ciutat de Gandia es neguen a participar en els actes programats amb motiu de la festivitat del 9 d’octubre, preferint acudir a altres manifestacions excloents com el Correllengua, i resulta trist comprovar fins a quin extrem arriba la confrontació política i l’afany per marcar les diferències entre uns i altres.

9 d'octubre a Gandia

Des del Partit Popular continuarem defensant com fins ara la identitat pròpia dels valencians, i continuarem exigint el que considerem que és de justícia per a la nostra terra i per a la seua gent: un finançament d’acord amb la realitat de la Comunitat Valenciana, una inversió major en els pressupostos, així com abordar els projectes d’infraestructures necessaris per al vertebrament social i econòmic del nostre territori.

Perquè esta, i no altra, és la forma de demostrar que estem compromesos amb la nostra terra, amb els seus ciutadans, amb els problemes i preocupacions que ens afecten com a societat.

Vixca el 9 d’octubre! Vixca la Comunitat Valenciana!

 

Article d’opinió publicat en Levante-EMV el 9 d’octubre de 2014.

9 d'octubre a Gandia

Categoría: No publicar