Víctor Soler

Bienvenido a mi web

Víctor Soler - Bienvenido a mi web

Gandia es prepara per a commemorar el 9 d’octubre

9 d'octubre GandiaPer quart any consecutiu, Gandia es prepara per a commemorar la que és la festa de tots els valencians i les valencianes, el 9 d’octubre. Una festa que es manté en la línia instaurada des del primer any de govern de l’actual legislatura i que presenta una programació d’actes similar a la que es realitzen en la resta de municipis de la Comunitat Valenciana.

La programació d’actes, reservada per a la vespra de la festa, comptarà amb un Acte Institucional al Saló de Plenaris de l’Ajuntament de Gandia, la Baixada de la Reial Senyera des del balcó de l’Ajuntament i la posterior Processó Cívica, on al arribar a la Plaça del Rei Jaume I es farà entrega d’una corona de llorer al monolit de Jaume I i es llegirà un manifest per part de la Padrina de la Setmana Santa de Gandia.

Feia temps que la societat gandiana reclamava un recolzament institucional fort i una agenda d’actes semblant a la que es realitzava a la resta de municipis de la Comunitat Valenciana; en este sentit, hem aconseguit dignificar la festa del 9 d’octubre. Així, els actes programats serviran per a posar en valor els signes identitaris de tots els valencians, així com la nostra llengua, la nostra cultura i les nostres particularitats com a poble.

Al mateix temps, hem de lamentar el posicionament de la resta de grups polítics amb representació a l’Ajuntament de Gandia, que ja han anunciat que no recolzaran els actes programats amb motiu del Dia de la Comunitat Valenciana. Lamentem que la confrontació política i la voluntat manifesta de dividir als valencians arribe fins a l’extrem de tindre que renunciar als propis signes identitaris. En este sentit, no ens estranya el posicionament de Compromís, que ja ha optat per defensar obertament el 9-N i la independència dels Països Catalans, relegant als valencians a ser provincians de segona o “catalans del sud”, però hem de lamentar que l’actual direcció del partit socialista a la ciutat de Gandia haja optat pel radicalisme més excloent. I és que dins del partit socialista conviuen diferents tipus de sensibilitats, i són molts els que no entenen com l’actual direcció del PSPV-PSOE participa d’un acte ideològicament excloent com el “Correllengua” mentre es nega a participar als actes del dia de tots els valencians i valencianes.

El que sí que tenim clar és que des del Govern de Gandia estem orgullosos de ser valencians, de la nostra cultura, la nostra llengua i els nostres signes d’identitat. És per això que convidem a la resta de la ciutadania a participar dels actes del 9 d’octubre i celebrar amb nosaltres l’orgull de ser valencians.

Vixca el 9 d’octubre! Vixca la Comunitat Valenciana!

Categoría: Rueda de prensa