Víctor Soler

Bienvenido a mi web

Víctor Soler - Bienvenido a mi web

Units pels nostres símbols (Article publicat a Levante-EMV, 09/10/2013)

Els valencians i valencianes, un any més, estem de celebració: enguany farà 775 anys des que el rei Jaume I va conquerir València, efemèride que simbolitza el nostre naixement com a poble. Per tercer any consecutiu, l’Ajuntament de Gandia vol fer els honors adequats a la festivitat del 9 d’Octubre, una celebració que semblava haver estat relegada a l’oblit pels anteriors governs de la nostra ciutat.

Els partits de l’oposició, tant a Gandia com al conjunt del territori valencià,  pretenen que la festivitat del 9 d’octubre d’enguany estiga  envoltada per la confrontació i la divisió, perquè saben a ciència certa de l’eficàcia del proverbi de Julio Cèsar: “Divideix y venceràs”. No contents amb discrepar d’absolutament totes les idees i propostes polítiques que plantegem, sense tindre en compte les necessitats de la ciutadania, també s’empenyen en rebutjar frontalment les nostres senyes d’identitat: la negació del terme Comunitat Valenciana, el menyspreu cap a la nostra Reial Senyera o el repudiament cap als versos que composen l’Himne Regional han sigut sempre un clàssic del discurs socialista i nacionalista.

Més si cap, aquestes actituds s’han posat de manifest amb el projecte de la Via Catalana cap a la Independència, deixant al descobert amb tota claredat la no condemna per part del PSPV i de Compromís d’aquesta iniciativa i, fins i tot, l’acceptació de la seua extensió a part del territori de la Comunitat, donant recolzament institucional i econòmic a activitats d’inspiració clarament independentista (jornades, trobades, manifestos, etc.) en aquells municipis on governen o han governat.

Des del Partit Popular de Gandia pensem que els valencians i valencianes  hem de sentir-nos tremendament orgullosos de la nostra simbologia, el nostre territori i la nostra identitat, perquè només d’aquesta manera podrem ser un poble cohesionat i unit que mire cap al futur, cap a un horitzó comú que passa per resoldre els vertaders problemes de la ciutadania: afrontar els problemes socials i econòmics per a eixir tots junts d’esta maleïda crisi i iniciar la recuperació econòmica el més prompte possible.

Només em resta convidar a tots els gandians i gandianes als actes commemoratius del 9 d’Octubre que l’Ajuntament de Gandia ha preparat per a l’ocasió, en els quals participaran activament les associacions i col·lectius més representatius de la nostra ciutat: la Junta Major de Germandats de Setmana Santa, els Moros i Cristians de Gandia i la Federació de Falles de Gandia. De segur que participar al concurs de paelles, veure l’entrada de Moros i Cristians i obsequiar a la nostra parella amb la tradicional “Mocadorà” de Sant Donis ens farà passar una jornada de concòrdia i germanor compartint les nostres tradicions.

Ara més que mai, tots els valencians hem de tindre clar quin són els nostres símbols, quina la nostra llengua i quina la nostra història.

Feliç dia de la Comunitat Valenciana!

 

Categoría: Blog